Ιστορικό

Η INTERWOOD διαθέτει πολλά χρόνια πολύτιμης εμπειρίας. Στόχος μας είναι να συνδυάζουμε τις γνώσεις που μας έχει προσφέρει η μακρόχρονη εμπειρία μας, με την ευελιξία να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της αγοράς και του ευρύτερου περιβάλλοντος.

1983

Ιδρύεται η INTERWOOD ΑΕ με αρχική δραστηριότητα την εισαγωγή ξυλείας από Σουηδία και Φινλανδία, χώρες με παράδοση στην παραγωγή ξυλείας.

1989

Αρχίζουν εισαγωγές από Β. Αμερική και το ίδιο διάστημα η εταιρία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην εισαγωγή βιομηχανικών προϊόντων ξύλου.

1991

Επεκτείνονται οι συνεργασίες της εταιρίας με μονάδες παραγωγής από τις αγορές της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

1995

Πραγματοποιούνται οι πρώτες εισαγωγές ξυλείας και προϊόντων ξύλου από Αφρική και Άπω Ανατολή.

1998

Δημιουργούνται αποθηκευτικοί χώροι και αναπτύσσεται δίκτυο πωλήσεων στη Β.Ελλάδα.

1999

Εξασφαλίζεται συμφωνία για αποκλειστική διάθεση Ρωσικής ξυλείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, αντιπροσωπεύοντας καθιερωμένους οίκους Ρωσικής ξυλείας. Έτσι, η INTERWOOD διευρύνει την ποικιλία των εμπορευμάτων που διαθέτει στην αγορά.

1999

Εξαγοράζεται η ELSCAN Α.Ε, η μεγαλύτερη σε μέγεθος εταιρία αντιπροσώπευσης οίκων εξωτερικού με αντικείμενο την παραγωγή ξυλείας. Κατά το ίδιο έτος πραγματοποιείται επίσης και η εξαγορά της ΚΑΤΑΚOΥΖΗΝOΣ Α.Ε με αντικείμενο την εμπορία ξυλείας.

2004

Εγκαινιάζονται οι νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, 4 στρεμμάτων στεγασμένου χώρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο συνολικής έκτασης 73 στρεμμάτων, στη Β.Ελλάδα.

2006

H INTERWOOD γίνεται βασικός μέτοχος της εισηγμένης ΞYΛEMΠOPIA ATENE.

2008

Επέκταση του προϊοντικού μίγματος της εταιρίας σε προϊόντα που αφορούν:

2009

Πραγματοποιήται η συγχώνευση της Interwood με την Ξυλεμπορία.

2011-2012

Η Interwood-Ξυλεμπορία προχωρά σε εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Eltop.