Η Interwood-Ξυλεμπορία Εξαγοράζει την ELTOP

Στις 30 Αυγούστου 2011 ήρθε η επίσημη ανακοίνωση: η ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ προχώρησε σε εξαγορά του συνόλου των μετοχών της ELTOP.

 

«Πεποίθηση της ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ – ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ  είναι πως η συνεργασία αυτή θα αποβεί σε  όφελος και των δύο πλευρών. Η ιστορία και καθολική αποδοχή  και των δύο επιχειρήσεων από την αγορά εγγυάται την παραγωγή πολλαπλασιαστικού οφέλους από τις συνέργειες που θα προκύψουν από αυτήν», γράφει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα.

 

Η κίνηση αυτή διαφέρει ριζικά από την τελευταία μεγάλη έκπληξη που μας είχε επιφυλάξει η Interwood το 2008, αυτή δηλαδή της εξαγοράς και συγχώνευσης με την Ξυλεμπορία.

 

Η Interwood-Ξυλεμπορία, αν και ενεργή στον κλάδο παραγωγής πατωμάτων και επενδύσεων, βασίζεται κατά κύριο λόγο στην εισαγωγή και εμπορία ξυλείας και προϊόντων ξύλου. Η Eltop, εξειδικεύεται στον κλάδο παραγωγής προϊόντων postforming (πάγκοι εργασίας, πορτάκια), κουτιού κουζίνας και ντουλάπας. Πώς λοιπόν βλέπουν αυτές οι δύο τόσο διαφορετικές εταιρίες το κοινό τους, πλέον, μέλλον;

 

Πώς ακριβώς H ELTOP είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο παραγωγής προϊόντων postforming (πάγκοι εργασίας, πορτάκια), κουτιού κουζίνας και ντουλάπας, αλλά και εξειδικευμένων προϊόντων διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων και διακόσμησης. Διαθέτει έμπειρο και εκπαιδευμένο στελεχιακό δυναμικό καταξιωμένο στην αγορά. Το προσωπικό της είναι  άρτια κατηρτισμένο και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο.  Έχει θυγατρική εταιρεία στην Σερβία που δραστηριοποιείται στο ίδιο παραγωγικό αντικείμενο. Διακρίνεται για την διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης που έχει κατακτήσει στην αγορά που απευθύνεται. Το service, η αξιοπιστία των προϊόντων της και των υπηρεσιών που παρέχει, η επιμονή της στην καινοτομία σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, την έχουν καθιερώσει σαν μια από της πρώτες επιλογές στο χώρο.

 

Η επίσημη δήλωση του Προέδρου της Εταιρίας κ. Παππά  Αλέκου  ήταν η εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την επίτευξη της συμφωνίας με τους μετόχους της ELTOP. Εισερχόμαστε στην επεξεργασία παραγωγή ημιέτοιμων στοιχείων επιπλοποιίας, κλάδο συμπληρωματικό με την δραστηριότητα της Εταιρείας. Η ELTOP διακρίνεται για την διαχρονική της σχέση εμπιστοσύνης με την αγορά. Το service, η αξιοπιστία των προϊόντων της και των υπηρεσιών που παρέχει, η επιμονή της στην καινοτομία σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, έχουν καθιερώσει το brand mane ELTOP ως μία από τις πρώτες επιλογές στο χώρο. Αποτελεί για εμάς ιδανικό συνεργάτη στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής μας και μας προσφέρει επί  πλέον δυνατότητες για την αντιμετώπιση της σημερινής αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.»

 

 

 

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η συνεργασία με την ELTOP.

 

 

 

 

Ελευσίνα 30 Αυγούστου 2011